Revolutionary Road Theater Rotterdam ism Toneelschuur Producties

wo 4 oktober 2017 t/m vr 8 december 2017

Zaal

TR Witte de With / Zaal Ro Theater

  • Standaard
    € 21,00
  • Schouwburg Kaart / TR Pas
    € 18,00
  • Student / Cjp / Ckv
    € 10,00

Hoe breek je uit je eigen leven zonder er zelf aan kapot te gaan?

Het jonge echtpaar Frank en April Wheeler is totaal vastgelopen in hun burgerlijke bestaan in de buitenwijken van een grote stad, waar alles draait om voldoen aan het perfecte plaatje. Terwijl ze hun leven steeds meer beginnen te haten, valt hun huwelijk langzaam uit elkaar.

Misschien moeten ze alles wel achter zich laten: de saaie toneelclub, de vriendschap met Shep en Milly, de opdringerige buurvrouw Helen, de eentonige baan met het goede salaris. Vrij zijn, een nieuw leven beginnen in Parijs. Maar het besluit om een nieuw leven te starten heeft meer gevolgen dan verwacht, niet alleen voor Frank en April, ook voor de mensen om hen heen.

Met zijn indringende gevoel voor psychologie kruipt Richard Yates in de hoofden van verschillende mensen wier innerlijke levens nooit zo aangeharkt zijn als hun gazonnetjes. Het veel geprezen Revolutionary Road fileert de droom van het gelukkige gezinsleven, en is in de ogen van velen een moderne klassieker.

In de toneelbewerking van dit boek spelen acteurs Jacob Derwig, Malou Gorter, Teun Luijkx en Alejandra Theus de bewoners van Revolutionary Road. Een voorstelling over wat je eigenlijk denkt en wat je vervolgens zegt, over wie je zou willen zijn en wie je bent. Over ontsnappen, maar niet aan jezelf kunnen ontkomen.

---
Inleiding (6, 13 en 20 oktober)
19:00-19:30 uur

Marieke Dijkwel verzorgt een inleiding op de bovenstaande avonden voorafgaand aan Revolutionary Road.

 

Erik Whien en Theater Rotterdam

Erik Whien is één van de vaste makers van Theater Rotterdam, het nieuwe stadstheater van Rotterdam. Theater Rotterdam werkt met een open ensemble van makers, spelers, regisseurs en choreografen en leidt de nieuwste generatie theatermakers op. In onze schouwburg presenteren we (inter)nationaal theateraanbod van excellente kwaliteit. Theater Rotterdam staat voor grensverleggend, vaak interdisciplinair theater dat verschil, diversiteit en veelvormigheid wil vieren. Niet opheffen of harmoniseren, maar zien, tonen, en gebruiken. Theater Rotterdam is ontstaan uit de fusie van Ro Theater, Rotterdamse Schouwburg en Productiehuis Rotterdam.

Credits

tekst Richard Yates
bewerking Jacob Derwig
regie Erik Whien
dramaturgie Casper Vandeputte
spel Jacob Derwig, Teun Luijkx, Malou Gorter, Alejandra Theus
decor Marc Warning
licht Casper Leemhuis
kostuums Rebekka Wörmann
productie Theater Rotterdam, Toneelschuur Producties

Annaleen Louwes

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant