Lijf 155 (eenvijfvijf) / Cookachoo / DOX

dinsdag 19 december 2017

LIJF in première: dansconcert over en met het publiek.

Plakkende vloeren. Zweterige lijven. Te harde muziek, waardoor je enkel kan communiceren met lichaamstaal. Waarom vinden we het leuk om ‘s nachts in een club te staan? Daarover gaat LIJF. Een co-productie met Dox en Cookachoo, waarin grenzen vervagen tussen clubnacht, popconcert en dansvoorstelling.

Breakdancecollectief 155 (éénvijfvijf) speelde het dak eraf op Lowlands, Sziget, Mundial en in de Melkweg. Dit keer beklimmen de mannen het podium samen met tropical bass act Cookachoo. Dus: breakdance en live-muziek. Maar ook voguing, video-art en aanstekelijke beats uit de nineties.

Performers en publiek lopen door elkaar heen. Dansers en muzikanten wisselen onderling van rol. De setting: een festivalsfeer waar mag worden gedronken, gejuicht en gecrowdsurft. Met hun energieke show bouwt 155 binnen no-time een feestje, maar wel met inhoud.

“Een explosie van onversneden dansplezier.” (Het Parool)

  

Credits

Dans, choreografie: Erik Bos Dans, video: Thomas Bos Dans, user experience: Rein Luuring Zang, dans: Anne-Fay Kops Dans, decor: Jakob Witte Dans: Liam McCall

Recensies

In enkele minuten verandert het gemêleerde gezelschap van basisschoolmeisjes met ouders, een enkele kwieke zestiger en het gebruikelijke clubpubliek in een enthousiast meedeinend feestje.
★★★★ Theaterkrant - Camille Creyghton

Download de hele recensie.
Eva Beeftink

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant