Vijfduizendtweehonderdwoorden Zina

woensdag 27 september 2017

Zaal

TR Schouwburg Robeco kleine zaal

  • Standaard
    € 15,00
  • TR Pas
    € 12,00
  • Student / Cjp / Ckv
    € 10,00

Een vrije ruimte voor nieuwe Nederlanders.

Melih Gençboyacı vraagt zich af, vanuit zijn ervaring als mens en kunstenaar, wat het betekent voor je identiteit als je in een nieuw taalgebied terechtkomt. Vanuit zijn nieuwsgierigheid naar het effect van nieuwe woorden leren, onderzoekt Melih het leergedrag door openbare ontmoetingen te organiseren met de performance-installatie Vijfduizendtweehonderdwoorden.

Welkom in de gemeenschappelijke taalzone, een nieuwe vrije ruimte voor nieuwe Nederlandstaligen, zoals vluchtelingen, expats en remigranten. In deze ruimte ‘doen’ zij de taal in plaats van de woorden te stampen – als verbinding, als protest, als heling. Het ‘doen’ van taal kan een collectief ritueel zijn. En helend, door persoonlijke verhalen aan anderen kenbaar te maken in een nieuw gesprokkeld vocabulaire. De gemeenschappelijke taalzone is een voorbeeld van een manier waarop we ons, al of niet met Nederlandssprekenden, tot elkaar kunnen verhouden in de openbare ruimte. Met als werktuig onze gezamenlijke Nederlandse taal.

Credits

Invisible curator & woordvoerder: Melih Gencboyaci
5200woordenaars: Yağız Kargın, Anhar Al Khamisy, Nadine Blankvoort, Rebecca Ayling, Hussam Alrez, Arabi Ghibeh, Mohammed Alzoabi, Chedli ben Omrane, Amr Kharat, Celin Sleiman, Saif Eddin Alshenhna, Bilge Aksoy, Alaa Alali
Laatste woord: Gable Roelofsen, Romy Roelofsen | Het Geluid Maastricht
Woord- & zinzoekers: Leendert Vooijs, Titus Muizelaar, Steven Heene
Impact werkwoord: Ipek M. Sur van Dijk

Leendert Vooijce

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant