Cock, cock... who's there? Samira Elagoz

vrijdag 15 september 2017

Een onderzoekende performance over sex en mannen.

De Finse Samira Elagoz onderzocht haar eigen sexualiteit door mannen te ontmoeten die ze vond in online advertenties en op datingsites. Ze filmde die ontmoetingen, in verschillende landen. De mannen wisten dat ze onderdeel waren van een kunstproject, en konden toch niet laten op te scheppen. Sex en macht lijken moeilijk zonder elkaar te kunnen. Elagoz' selectie is veelzeggend: mannen scheppen op over dingen die ze hebben (kunst) en kunnen (vuurspuwen), of flirten met hun sexuele dominantie.

“Opvallend desondanks is dat de mannen kwetsbaar overkomen in Elagoz' verhaal. 'Met eikels in beeld wil of kan geen man in de zaal zich identificeren en dan schiet je je doel voorbij. Ik wilde subtiel laten zien hoe genderrollen werken. In kunst zijn vrouwen vaak gepresenteerd als passieve muze. Ik draai de posities om: ik portretteer mannen en laat zien dat vrouwelijkheid ook macht impliceert.'” (Elagoz in een interview in De Volkskrant)

“Haar persoonlijke ontboezeming komt aan. Maar details in de films hebben genoeg humor om ook te kunnen relativeren. ... Elagoz goochelt speels met die feiten, zodat haar performance ook lucht krijgt.”
(Theaterkrant ★★★★★)

 

FM4 FAN AWARD Samira Elagoz from danceWEB on Vimeo.

 

We zijn er-pas


Voordelig naar alle voorstellingen in de openingsmaand!
Van 7 september tot 7 oktober 2017 maak je kennis met Theater Rotterdam, met onze makers en de diversiteit van onze programmering. Koop een pas voor €30,00 per persoon en bezoek alle voorstellingen in de openingsmaand voor €10,00.
Koop een We zijn er-pas.

 

Credits

Tekst en regie Samira Elagoz Met Samira Elagoz, Ayumi Matsuda en Tashi Iwaoka

Recensies

In haar werk bevecht ze niet alleen vastgeroeste patronen tussen de seksen maar ook de verhouding tussen het werkelijke en gemediatiseerde lichaam. Dat maakt haar hyperpersoonlijke zoektocht even gelaagd als universeel.
★★★★★ Theaterkrant.nl - Moos van den Broek

Download de hele recensie.

Fotogalerij

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant