Auguri Ballet du Nord / Olivier Dubois

vrijdag 15 september 2017

Rennen naar het geluk.

Auguri is het vierde en laatste deel van een serie producties waarin Olivier Dubois op zoek ging naar geluk en menselijke waarden. Na voorstellingen in Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje is het stuk ook in Rotterdam te zien.

Dubois komt opnieuw met een extreem fysiek stuk: de 22 dansers rennen letterlijk het geluk tegemoet. Of de performers het geluk ooit bereiken, is de vraag: meestal is het nèt ergens anders dan waar je bent.

De titel verwijst naar de oude heidense waarzeggers die informatie afleidden uit de vlucht of de ingewanden van vogels. Ook Dubois pleit voor een sensitievere waarneming van wat er om ons heen gebeurt.

Olivier Dubois danste onder meer bij Jan Fabre. Hij werd in 2011 gekozen tot een van de 25 beste dansers van de wereld. Na zijn danscarrière heeft hij zich ontwikkeld tot een onconventioneel en internationaal gewaardeerd choreograaf. Zijn choreografieën zijn ideeënballetten, eerder dan dat handeling of een esthetisch bewegingsidioom centraal staat. Hij was al eerder in de Schouwburg te zien met onder meer Les mémoires d’un seigneur, Tragédie en Souls.

Der Tanzphilosoph verblüffte aufs Neue” (Der Spiegel)

En effet, Auguri est un choc, un incontestable succès” (Danse avec la plume)

 

We zijn er-pas


Voordelig naar alle voorstellingen in de openingsmaand!
Van 7 september tot 7 oktober 2017 maak je kennis met Theater Rotterdam, met onze makers en de diversiteit van onze programmering. Koop een pas voor €30,00 per persoon en bezoek alle voorstellingen in de openingsmaand voor €10,00.
Koop een We zijn er-pas.

 

Credits

Concept, regie en vormgeving Olivier Dubois Muziek François Caffenne Met 22 dansers

Fotogalerij

Francois Stemmer
Francois Stemmer
Francois Stemmer
Francois Stemmer
Francois Stemmer
Francois Stemmer

Wat vinden andere bezoekers

  • Daniellebazen 13 weken geleden geleden

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant