DFS Cecilia Bengolea en François Chaignaud

woensdag 13 september 2017

Zaal

TR Schouwburg Grote zaal

  • Standaard
    € 19,00
  • TR Pas
    € 16,00
  • Student / Cjp / Ckv
    € 10,00

Jamaicaanse dancehallmuziek en Georgische polyfone gezangen

De choreografieën van Cecilia Bengolea en François Chaignaud gaan over zowel de sexuele kracht als de kwetsbaarheid van het menselijk lichaam. Daarbij putten ze uit een brede waaier van dans- en muziekstijlen; dat maakt hun werk boeiend en steeds weer origineel. De Franse pers noemde Bengolea en Chaignaud een choreografische revelatie. In 2015 waren ze de eerste choreografen die na het overlijden van Pina Bausch werden uitgenodigd door het Tanztheater Wuppertal.

Belangrijke inspiratiebronnen voor DFS zijn Jamaicaanse dancehallmuziek en Georgische polyfone gezangen. Bengolea onderzoekt de Jamaicaanse muziekcultuur al lang. Dancehall is een tegencultuur waarin Jamaicaanse jongeren een uitlaatklep vinden voor hun agressie omdat ze zich verzetten tegen de nieuwe slavernij van onderbetaald werk. Hun dans is competitief, sterk technisch en ritmisch. Chaignaud droomde ervan tegelijk te zingen en te dansen. Hij verdiepte zich in Georgische vocale muziek die soms teruggaat tot voor het christendom.

Het lukt Bengolea en Chaignaud, met hun Argentijnse en Franse wortels, om die uiteenlopende werelden bij elkaar te brengen. Het resultaat is divers, expressief en niet zelden humoristisch.

 

 

Credits

Choreografie Cecilia Bengolea en François Chaignaud Met Erika Myauchi, Valeria Lanzara, Shiya Peng, Cecilia Bengolea en François Chaignaud

Fotogalerij

Hervé Véronèse
Hervé Véronèse
Hervé Véronèse
Hervé Véronèse
Hervé Véronèse
Hervé Véronèse
Hervé Véronèse
Hervé Véronèse
Hervé Véronèse
Hervé Véronèse
Hervé Véronèse
Hervé Véronèse

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant