Superleuk, maar voortaan zonder mij Theater Rotterdam: Wunderbaum

di 12 september 2017 t/m zo 8 oktober 2017

Zaal

Ferro Dome

  • Standaard
    € 17,00
  • TR Pas
    € 14,00
  • Student / Cjp / Ckv
    € 10,00

De onbereikbaarheid van de ultieme ontspanning.

Superleuk, maar voortaan zonder mij is de journalistieke neerslag van een zevendaagse cruise in de Caraïben op de MS Nadir. In 1997 publiceerde de Amerikaanse auteur David Foster Wallace zijn essay over onze zelfvernietigende prestatie- en amusementscultuur. Wunderbaum nam het als uitgangspunt voor een grootschalige locatievoorstelling in Rotterdam in de Ferro Dome.

Aan het materiaal van Foster Wallace voegen de acteurs van Wunderbaum hun eigen ervaringen als cruise-entertainers toe. Speciaal voor deze voorstelling gingen ze een week lang aan boord van het mega-cruiseschip AIDAPrima. Op dit schip, dat iedere donderdag aanmeert in Rotterdam, verzorgde de acteursgroep voor 150 Duitse cruisepassagiers een entertainmentprogramma over Angela Merkel en Europa. Superleuk, maar voortaan zonder mij is een voorstelling over onze hang naar totale ontspanning en de onbereikbaarheid daarvan.


Pers

“Subliem theater” ★★★★ Trouw
“Slimme en fascinerende voorstelling” ★★★★ de Volkskrant

“Sterke muziek… snoeiharde erupties van geluid” ★★★★ de Volkskrant

“poëtische beelden” ★★★★ Theaterkrant

Wine Dierickx en Maartje Remmers waren te gast bij NPO Radio 1. Luister hier het interview terug.

--- 
EXTRA

Begin je avond goed met een hapje eten bij de foodtruck Esta Loco. En omdat we zulk heerlijk herfstweer hebben staat de truck binnen in de Ferro Dome. Lekker droog en geen wegwaaiende servetjes. Vanaf 19:00 uur ben je welkom.

Vier avonden, vier duo’s, vier keer een superleuk programma
Een aantal medewerkers van Theater Rotterdam laat zich tijdens Superleuk, maar voortaan zonder mij van een andere kant zien. In duo’s werken zij aan een programma dat na afloop van de voorstelling gratis te bezoeken is. Blijf nog even hangen, neem nog een drankje en geniet op een van de volgende avonden van een superleuk programma.

Zaterdag 23 september – Marlou Stolk en Marieke Dijkwel (educatie)

Met trots presenteren Marlou en Marieke de jongeren die afgelopen jaren meededen aan het Talent Traject of de tweejaarlijkse jongerenperformance. Zij barsten van het talent, zijn arts-in-spe, schrijvers, acteurs, docenten en vormgevers en ze staan te popelen om je te laten zien wat ze allemaal in huis hebben. Te gast zijn o.a.: Nizar el Manouzi, Bram Verhoef, Helena van Houweninge, Esmee Mardjan en Roos van Waveren.

 

Woensdag 27 september –Hajo Doorn (stadsdramaturg)

Hij heeft een enorme afkeer voor all you can eat restaurants. Hij is sinds een half jaar stadsdramaturg bij Theater Rotterdam. En hij presenteert een programma over eten, drinken en mateloos genieten. Te gast zijn o.a.: multi-instrumentalist Harry Merry en kunstenaars Arno Coenen en Iris Roskam.

 

Donderdag 28 september – Katinka Enkhuizen en Walther van den Heuvel (programmering)

Wij zijn de uitzwaaiers/de thuisblijvers. Wij gaan nooit mee op cruise. Hebben we geluk of pech? Te gast zijn o.a.: Rotterdamse rapvrouw D-Luzion en striptekenares Maaike Hartjes.

Woensdag 4 oktober –Bobbi en Carmen Dries (medewerkers publieksservice)

Superleuk al dat ontspannen op zo'n cruise, maar hoe ontspan je nu echt? De medewerkers Publieksservice wijzen je graag de weg naar ultieme ontspanning.
Te gast zijn: Karolina Kuklinska, Melanta Heuijmans, Dirk van den Brand, Joeri van Spijk, Naomi Veldwijk, Charissa Schuttevaar, Fabiënne Meulenhoff en Gijsbert van der Wilt.
---

Praktische informatie

Ferro Dome, Keileweg 25, 3029 BR Rotterdam

Klik hier voor de routeplanner en hier voor Google Maps

Beperkt toegankelijk voor invaliden.

Kledingadvies
Omdat de herfst in alle hevigheid heeft toegeslagen raden we aan om je dikke wintertrui uit de kast te halen. 
   

We zijn er-pas


Voordelig naar alle voorstellingen in de openingsmaand!
Van 7 september tot 7 oktober 2017 maak je kennis met Theater Rotterdam, met onze makers en de diversiteit van onze programmering. Koop een pas voor €30,00 per persoon en bezoek alle voorstellingen in de openingsmaand voor €10,00.
Koop een We zijn er-pas.

 

Credits

Van en met Walter Bart, Wine Dierickx, Matijs Jansen, Maartje Remmers Vormgeving en licht Maarten van Otterdijk Muziek Jens Bouttery Video Arjen Klerkx Fotografie en film Jan Dirk van der Burg Grafisch ontwerp decor Mario Debaene Kostuumadvies Erik Bosman, Karin van der Leeuw Taalcoach en vertaler Burkhard Körner Vertaler Iannis Goerlandt Techniek Rick Gobée, Siemen van der Werf Producent Wunderbaum Coproducent Theater der Welt Mede mogelijk gemaakt door Norma Fonds Naar het gelijknamige boek van de Amerikaanse auteur David Foster Wallace

Recensies

Wunderbaums uitgekiende dosering van ernst en luim, aangevuld met vaak poëtische beelden en teksten maakt moralisme amusant.
★★★★ Theaterkrant.nl - Pieter Rings

Download de hele recensie.
Aan de oppervlakte lijkt het een geinige parodie op de toeristenindustrie, vol all-inclusief amusement op een varend hotel. Maar Superleuk is een fascinerende, slim gemaakte en tamelijk serieuze montagevoorstelling met het cruiseschip als vertrek- en eindpunt.
★★★★ De Volkskrant - Hein Janssen

Download de hele recensie.
'Superleuk, maar voortaan zonder mij' is een bizarre voorstelling geworden, even saai, hilarisch, tenenkrommend en treurig als de cruise-ervaring geweest moet zijn.
★★★★ Trouw - Sara van der Kooi

Download de hele recensie.

Fotogalerij

Jan Dirk van der Burg
Jan Dirk van der Burg
Foto Kerstin Behrendt
Foto Kerstin Behrendt
Foto Kerstin Behrendt
Foto Kerstin Behrendt
Foto Karin Jonkers
Foto Karin Jonkers
Foto Karin Jonkers
Foto Karin Jonkers
Foto Karin Jonkers
Foto Karin Jonkers
Jan Dirk van der Burg
Jan Dirk van der Burg

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant