Rotterdam uitdagen Rotterdam uitdagen

za 9 september 2017 t/m zo 10 september 2017

Laat je verrassen door gevestigd en aanstormend talent

De Rotterdam uitdagen vormen dé start van het culturele seizoen. Van 8 t/m 10 september kun je een heel weekend lang bekijken en beleven wat er in Rotterdam allemaal op cultureel gebied gaat gebeuren. Rotterdamse theaters, musea en andere culturele instellingen presenteerden een voorproefje van wat ze allemaal gaan uitspoken in het nieuwe seizoen!

 

Kijken, luisteren en nieuw talent ontdekken

Ontdek tijdens de Rotterdam Uitdagen het nieuwste uit de Rotterdamse dans- en muziekscene. Op zaterdag laten spoken word artists hun woorden op de vrije loop en de dansers van Dansateliers en het Scapino Ballet geven je een klein inkijkje in hun nieuwe voorstellingen. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest brengt haar mooiste muziek ten gehore en gaan een samenwerking aan met Rajae El Mouhandiz. En natuurlijk zijn er weer vurige dance battles van het HipHopHuis! Nieuw deze editie: het Homegrown programma. Een muziekprogramma waarbij Rotterdamse programmeurs met een oog voor muzikaal talent jonge artiesten hebben geselecteerd.

Lastig kiezen? Stap dan op zondag in het reuzenrad voor een verrassingsact. Wat je daar precies te zien krijgt, dat blijft natuurlijk nog geheim.

Kun je niet meer stilzitten na al deze inspiratie? Mooi, want op zondag zijn er ook veel workshops voor jong én oud. Leer bijvoorbeeld de ukulele spelen, probeer yoga of check of je talent hebt voor streetfotografie. Voor culinaire talenten is er de Dumpling Bus: een mobiele opnamestudio waarin je je eigen YouTube tutorial maakt over dumplings bakken, aan de hand van de tutorial van je voorgangers. Of dat goed gaat? Dat kun je zelf komen proeven!

Voor de kleine bezoekers is er een mooi kinderprogramma met activiteiten en voorstellingen van o.a. Jeugdtheater Hofplein en Studio de Bakkerij. Doe mee aan het Woef Side Story Blafkoor van Theater Rotterdam of vlecht armbandjes met het Maritiem Museum.

Fotogalerij

Simple Studio
Simple Studio

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant