Freddie (try-out) Theater Rotterdam: Boogaerdt/VanderSchoot

wo 10 mei 2017 t/m vr 12 mei 2017

Is this the real life?

Een opera-performance in een spiegelpaleis, waarin bezoekers samen met theatermakers Suzan Boogaerdt en Bianca van der Schoot ondergedompeld raken in het collectief bewustzijn.

Iedereen kent Freddie Mercury. The great pretender. Een man met vele gedaantes. We kennen hem als immigrant, man, vrouw, outcast, gay, married man, diva, star…. Freddie zelf was een buitenbeentje, maar kon tegelijkertijd als geen ander een - tijdelijk - collectief maken van al zijn individuele fans. Deze 'multizinnigheid' inspireerde het performanceduo tot het maken van een voorstelling over de spanning tussen opgaan in de groep en jezelf onderscheiden als individu.

Speciaal hiervoor ontwikkelde componist Michael Rauter een geheel nieuwe compositie geïnspireerd op Bohemian Rhapsody van Queen.

Meer dan een voorstelling is Freddie een collectieve beleving van groepsdynamiek, onderdompeling, bewegen, opgaan in de massa en weer je losmaken daarvan. Want zijn we niet allemaal, op onze eigen manier, een Freddie? 

 

De voorstelling speelt tot zo 4 juni in De Wasserij. Klik hier voor de andere voorstellingen

 

The New Bohemians

Suzan Boogaerdt en Bianca van der Schoot vormen voor Freddie de gelegenheidsformatie The New Bohemians samen met componist Michael Rauter, filmmakers Helena Muskens en Quirine Racké, ruimtelijk ontwerpers Wikke van Houwelingen en Marloes van der Hoek, en kostuumontwerpers Erik Bosman en Karin van der Leeuw.

 

Playgrounds

Het grensverleggende werk van Boogaerdt/VanderSchoot, vaste makers van Theater Rotterdam, bevindt zich op het raakvlak tussen theater, beeldende kunst en performance. Na de succesvolle serie Visual Statements, over de Spektakelsamenleving, gaat het performanceduo zich de komende jaren toeleggen op een serie voorstellen om opnieuw te kijken naar de spelregels van een samenleving. Deze voorstellen presenteren zij onder de naam Playgrounds. Zij bevragen hierin de rol van het lichaam en de live ontmoeting in een gedigitaliseerde en door beeldcultuur gedomineerde wereld. FREDDIE is de tweede voorstelling in deze reeks.

 

Bereikbaarheid

De Wasserij ligt aan het Zuster Meijboomhof in Rotterdam-Noord, met een ingang aan de Sint-Agathastraat 54 en een ingang aan de Bergweg (naast supermarkt Dirk van den Broek).

Mocht u met de auto willen komen, houd er dan qua parkeergelegenheid rekening mee dat de locatie midden in een woonwijk ligt. Doorgaans is er voldoende plek aan de Ceintuurbaan, op 5-10 minuten lopen van De Wasserij.

Komt u met het openbaar vervoer, dan kunt u het best de tram nemen. Vanaf Rotterdam Centraal gaat tram 4 (richting Molenlaan) en tram 8 (richting Kleiweg) naar De Wasserij. Deze trams stoppen vlak voor de deur (tramhalte Soetendaalseweg).
 

Credits

Freddie wordt gemaakt door de gelegenheidsformatie The New Bohemians, bestaande uit
Suzan Boogaerdt, Wikke van Houwelingen, Helena Muskens, Quirine Racké, Michael Rauter en Bianca van der Schoot in coproductie met Operadagen Rotterdam

Fotogalerij

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant