The Humans Issue Club Imagine #6

dinsdag 17 januari 2017

Mens, waar ben je? Als nooit eerder verandert onze soort de planeet. Blijven wij de maat der dingen? Is dat onomkeerbaar? Kom opwarmen voor het nieuwe jaar met The Humans Issue van Club Imagine.

We leven in het Anthropoceen: de periode waarin de mens de grootste invloed heeft op de veranderingen in de biosfeer. Met een Amerikaanse president op komst die zich openlijk afvraagt of dat verband er is, en met onze eigen goede voornemens gaan we een nieuw jaar in.

In Club Imagine zoeken we de verbeelding die broodnodig is om onder ogen te zien wat we veroorzaken. Dat klinkt dreigend, maar er zijn ook verhalen van verandering die nieuw leven en nieuwe levensvormen laten zien.

 • We kijken mee over de schouder van de schilder Olphaert den Otter, die door zijn serie World Stress Paintings wandelt. Het zijn ‘re-enactments’ van de nieuwsfoto’s die we allemaal wel kennen als de noodsignalen van de planeet. Wat vertellen ze, die schilderijen?
   
 • Michiel de Man van Commonland vertelt over de methode voor grootschalig en langdurig landschapsherstel die zijn organisatie ontwikkelt en met succes toepast. Sleutel is de viervoudige opbrengst van het land: economisch en ecologisch, in gemeenschap en in zingeving.
   
 • Kunstenares Leanne Wijnsma graaft tunnels in de aarde, om te ontsnappen. Schrijver Joris van Casteren vertelt het verhaal van de voorbereidingen om de mens naar Mars te brengen. Samen bezoeken ze de voorstelling Tierra van Jens van Daele en Ginette Laurin en spreken hierover in een grondig dubbelgesprek.

En verder…

 • Theatermaker Lotte van den Berg, mede initiatiefnemer van Building Conversation, introduceert het Parlement van de Dingen, een uitnodiging om hardop te oefenen wat het betekent de mens in het centrum te vervangen door De Dingen;
   
 • Als afsluiting een cocktail door Maidie van den Bos, die de zintuigen prikkelt en open zet voor een heel nieuw jaar. Op aarde!

Praktische informatie
Datum: dinsdag 17 januari 2017
Inloop: 17:00
Programma: 17:30 - 19:00
Locatie: Hal, Rotterdamse Schouwburg
Toegang: Gratis, maar we horen graag of je erbij wilt zijn. Meld je aan door een email te sturen aan kassa@rotterdamseschouwburg.nl

Volg het laatste nieuws op onze Club Imagine Facebookpagina.

 

Credits

Mede mogelijk gemaakt door Imagine 2020, funded with support from the European Union Programmamaker Arie Lengkeek Coproducent Rotterdamse Schouwburg Productie Jolien Sanderse

 

Fotogalerij

Olphaert den Otter
Olphaert den Otter
Olphaert den Otter
Olphaert den Otter

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling