Concert van Homayoun Shajarian Sohrab Pournazeri & Siavash Ensemble

vrijdag 28 oktober 2016

Perzisch concert, te gast in de Rotterdamse Schouwburg 

Homayoun Shajariyan werd geboren in Teheran in een muzikale familie. Hij is de zoon van Mohammad Reza Shajarian, een grootmeester in de Perzische traditionele muziek. Op advies van zijn vader, begon hij op vijfjarige leeftijd met het bestuderen van de techniek en het ritme van de Perzische muziek. Dit gebeurde onder toezicht van Nasser Farhangfar, meester in het bespelen van de Tombak, een Perzische handtrommel.

Later werd hij ook muzikaal onderwezen in de tombak, onder toezicht van Jamshid Mohebbi's. Toen hij tien jaar was, begon hij met lessen in de Perzische traditionele zang Avaz, samen met zijn oudere zussen onder toezicht van hun vader. Hierbij leerden zij alles over de Avaz technieken en voice-productie. Rond dezelfde tijd ging Shajariyan naar Teheran Conservatory of Music en hier specialiseerde hij zich in het instrument de Kamancheh. Hierbij werd hij begeleid door Ardeshir Kamkar.

Vanaf 1991 begeleidde hij zijn vader met de Tombak, bij concerten in de VS, Europa en Iran en vanaf 1999 begon hij zijn vaders concerten ook met zang te ondersteunen. Op zijn 28e verjaardag, op 21 mei 2003, publiceerde Shajariyan zijn eerste onafhankelijke werk Nassim-e Vasl, gecomponeerd door Mohammad Javad Zarrabian.

Concert georganiseerd door Bamdad Stichting.
 

Credits

HOMAYOUN SHAJARIAN Zanger

SOHRAB POURNAZERI kamanche & tanbur

Milad Mohammadi
tar
Mahyar Toreihi santour
Hossein Rezaeenia daf
Aeen Meshkatian tombak

Fotogalerij

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling