Vliegangst op de pechstrook Kamagurka

zaterdag 8 oktober 2016

Kamagurka laat de werkelijkheid ver achter zich.

De Vlaamse tekenaar/tekstdichter van het absurdisme Luc Zeebroek, vader van Bert en Bobje en Cowboy Henk, werd als Kamagurka een icoon. Het lukt het hem steeds weer om de idiote kanten bloot te leggen van wat anderen voor normaal aannemen. Zijn buitenissige blik, soms wrede slapstick en ontregelende humor werken bevrijdend, maar maken mensen ook kwaad. “Waar Kamagurka opduikt, regeert binnen de kortste keren koning Zotheid met harde hand” schreef De Volkskrant.

Omdat Kamagurka niet durft te vliegen, neemt hij de auto. Daarmee komt hij in een enorme file terecht, waar hij de gekste dingen meemaakt. Net op het moment dat je denkt dat het niet erger meer kan, lost de file op in het niets. Maar dan beginnen de problemen pas echt. Vliegangst op de pechstrook is een voorstelling over overbevolking en eenzaamheid. Onder meer.

“Kleurrijk schetst hij de bezigheden van en de confrontaties met andere automobilisten. Rake vondsten, melige woordspelingen en flauwe omkeringen. Een prettig talent voor vervreemding heeft Kamagurka.” (NRC***) Onderdeel van Cross Comix Rotterdam.

EXTRA

Vliegangst op de pechstrook van Kamagurka is te combineren met Cross Comix Rotterdam, het andere Rotterdamse stripfestival, vanaf 12.30 uur in de hal van de Rotterdamse Schouwburg. Klik hier voor een kaartje voor dit festival.

Credits

Van en door Kamagurka

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant