The dry piece Keren Levi

zaterdag 1 april 2017

Dans tegen alledaags seksisme.

“Leven in een cultuur waarin het voor vrouwen gebruikelijk is om naakt te zijn en voor mannen niet betekent dat we de hele dag subtiel gei╠łndoctrineerd worden met ongelijkheid. Zelfs als we erkennen dat seksuele beelden een taal zijn, dan is het er een die is geredigeerd om het seksuele en dus sociale zelfvertrouwen van mannen te beschermen en dat van vrouwen te ondermijnen.” (Naomi Wolf, De mythe van de schoonheid).

Keren Levi haalt de verstoorde relatie tussen hedendaagse schoonheidsidealen en de identiteit van de vrouw over de hekel. Ze laat vier naakte danseressen achter een projectiescherm dansen, gebruikt de theatertechniek als photoshop en paintbrush en denkt na over de kloof tussen glamour en werk. Levi haalt haar inspiratie uit de musicals van Busby Berkeley uit de jaren dertig en uit De mythe van de schoonheid van Naomi Wolf. The dry piece, waarvoor Levi in 2013 de Dioraphte Award kreeg, confronteert de kijker met het geweld dat zijn blik uitoefent op het lichaam en de mogelijkheid om die te laten verdwijnen.

 

In de pers
“Levi deals subtlety with significance. The Dry Piece inevitably raised questions about the accepted ideal of female beauty, but is still a beautiful and well composed picture story.” (de Volkskrant)

“On the small floor space occupied by the dancers, Levi has refined the movements and structures to achieve a breathtakingly beautiful stream of variations of organic, mostly symmetrical forms. (…) In The Dry Piece, she primarily shows how solid her knowledge of the body and movement is, and that results in powerful images.” (theaterkrant.nl)

 

 

The Dry Piece - Keren Levi - voordekunst from 1dp on Vimeo.

Credits

Concept and Choreografie Keren Levi Muziek Tom Parkinson Video Assi Weitz Choreografie en dans Mari Matre Larsen, Orfee Schuijt, Tijana Prendović en Eva Susova

Fotogalerij

Anna van Kooij
Anna van Kooij
Anna van Kooij
Anna van Kooij
Daan Brand
Daan Brand

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant