On the road Toneelgroep Oostpool

vr 17 februari 2017 t/m za 18 februari 2017

Ga met Dean Moriarty en Sal Paradise mee on the road en waan je in het naoorlogse Amerika, op zoek naar het vrije leven.

Na de sterke voorstellingen (In) koud water (2012) en They are just kids (2015), regisseert Marcus Azzini nu On the road. Het is het laatste deel in zijn drieluik over jonge mensen die in roerige tijden op zoek gaan naar een manier om anders te leven. Om te zijn wie ze zijn.

De voorstelling laat de roadtrip zien van een vriendengroep op weg naar de wildernis. Ze willen niet nadenken, maar opgaan in de extase van de vrije associatie. Het gaat om het nu. Geen vaste kaders, maar improvisatie. Altijd blijven bewegen, nooit verstarren.
De roman heeft een zintuiglijke taal vol ritme, geur, beweging en levenslust. Hannah van Wieringen laat zich voor haar bewerking inspireren door het verlangen om keihard te leven, met de angst voor het verlies van jeugd als achtergrond. Een ode aan vrijheid, richtingloosheid en niet-weten als levensmogelijkheid.

On the road van Jack Kerouac is veel meer dan een roman. Het is een partituur van een levenshouding, de bijbel van de beatniks, de Urtext voor het James Dean-tijdperk, handboek voor het vrije leven. Azzini laat zich inspireren door hoe Jack Kerouac, Neal Cassady, Allen Ginsberg en William Burroughs zochten naar de uitdrukking van het ultieme levensgevoel.

Credits

Tekst Jack Kerouac Bewerking Hannah van Wieringen Regie Marcus Azzini Met Judith van den Berg, Ludwig Bindervoet, Matthijs van de Sande Bakhuyzen en Reinout Scholten van Aschat

Recensies

De voorstelling heeft een enorme vaart en energie.
*** De Volkskrant - Hein Janssen

Download de hele recensie.
On the Road is een sfeervolle, broeierige voorstelling geworden over rusteloze zielen, op zoek naar onversneden, rauw geluk.
*** Het Parool - Sander Janssens

Download de hele recensie.
Uitgerekend door de oudste tekst in zijn trilogie als basis te nemen, maakt Azzini zo zijn meest actuele voorstelling en houdt ons een spiegel voor.
**** Theaterkrant - Henri Drost

Download de hele recensie.

Fotogalerij

foto: Sanne Peper
foto: Sanne Peper
foto: Sanne Peper
Krista van der Niet
Krista van der Niet
foto: Sanne Peper
foto: Sanne Peper
foto: Sanne Peper
foto: Sanne Peper
Krista van der Niet
Krista van der Niet

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant