Double bill: Kiwi en Montyn De Stokerij Schiedam

vrijdag 21 april 2017

 Indringende vragen voor het voetlicht gebracht

Kiwi - solovoorstelling van Koen Wouterse

Voor zijn afstuderen aan de toneelschool trok Koen Wouterse een jaar lang op met de Arnhemse dakloze Anton Kolkman, over wie hij het indringende en keiharde toneelstuk Kiwi, Free As A Bird schreef. Deze hyperrealistische solo-voorstelling gaat over het leven op straat. Het laat zien hoe makkelijk ieder mens kan afglijden, hoe weinig mogelijkheden er zijn voor hen die zijn afgegleden, maar vooral over hoe je de mooie dingen van het leven op waarde moet schatten. Ondanks zijn politieke en confronterende toon werd de voorstelling een groot succes en hij werd voor meerdere prijzen genomineerd, in zowel in Nederland als België. 

Montyn - naar de roman van Dirk Ayelt Kooiman

De roman Montyn van Dirk Ayelt Kooiman wordt op het toneel gebracht door Yorick Zwart, hij verbeeldt het leven en werken van Jan Montyn, de kunstenaar die zich in WOII aansloot bij de Duitsers. De voorstelling gaat over keuzes maken tijdens je leven. Over kiezen tussen passiviteit en activiteit, over kiezen tussen het goede en het kwade. Maar wat is goed en wat is kwaad?
Het gaat over wanneer doden mag en wanneer niet. Welke vlag is de goede om achter te lopen?
En: hoe zat het met de méns onder de Duitse helm? Deze en andere vragen worden indringend voor het voetlicht gebracht.
 

De Stokerij

De Stokerij maakt theatrale voorstellingen die herkenbaar zijn voor alle lagen van de bevolking, vanuit de drijfveer dat theater iedere avond, als nieuw, in het ‘NU’ ontstaat. Schiedam is de thuisbasis en iinspiratie, waarvandaan ze heel Nederland afreizen met voorstellingen waarin ze het leven zelf op het toneel zetten met het publiek daar middenin.

Credits

Regie Kiwi Fred Goessens Spel Kiwi Koen Wouterse Tekst/spel Montyn Yorick Zwart Regie Montyn Ludo Hoogmartens

Fotogalerij

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant