Freddie Theater Rotterdam, Boogaerdt/VanderSchoot

za 13 mei 2017 t/m zo 4 juni 2017

Zaal

Op Locatie

  • Standaard
    € 17,50
  • Schouwburg Kaart
    € 14,50
  • Student / Cjp / Ckv
    € 10,00

Is this the real life? Is this just fantasy?

 

Freddie is een performance installatie in een oneindig spiegelpaleis. In een oude wasserij in Rotterdam Noord reflecteren de makers op het eeuwige leven van Farrokh Bulsara, beter bekend als Freddie Mercury. Nieuwe rituelen rondom samenzang en selfies maken deze interactieve beleving: een oefening in rolflexibiliteit en bodyswapping. Michael Rauter (Kaleidoskopensemble, Berlijn) ontwikkelde met Boogaerdt/VanDerSchoot een geheel nieuwe compositie geïnspireerd op The Bohemian Rapsody van Queen.

Het grensverleggende werk van Boogaerdt/VanderSchoot, vaste makers van Theater Rotterdam, bevindt zich op het raakvlak tussen theater, beeldende kunst en performance. In hun nieuwe serie Playgrounds onderzoekt Boogaerdt/VanderSchoot de rol van het lichaam en de live-ontmoeting in een gedigitaliseerde en door beeldcultuur gedomineerde wereld. In 2014 wonnen ze de VSCD Mimeprijs.

Deze voorstelling maakt ook onderdeel uit van Operadagen Rotterdam, het internationaal opera- en muziektheaterfestival. Met oog voor vernieuwing en actualiteit verlegt het tiendaagse festival op vele locaties de grenzen binnen muziektheater en opera. De twaalfde editie vindt plaats van 12 t/m 21 mei 2017, kijk voor meer informatie op www.operadagenrotterdam.nl.
 

Credits

Suzan Boogaerdt en Bianca van der Schoot vormen voor Freddie de gelegenheidsformatie The New Bohemians samen met: filmmakers Helena Muskens en Quirine Racké, ruimtelijk ontwerpers Wikke van Houwelingen en Marloes van der Hoek, kostuumontwerpers Erik Bosman en Karin van der Leeuw.  

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant