Een winterplan OT rotterdam

wo 15 maart 2017 t/m do 16 maart 2017

Een driehoeksverhouding tussen drie denkers. Een mooie première van het Onafhankelijk Toneel.

Een winterplan gaat over het einde van de vriendschap tussen drie grote denkers: Friedrich Nietzsche, Lou Salomé en Paul Rée. Korte tijd vormden zij een hecht driemanschap en maakten zij plannen om samen te leven en werken. De centrale figuur is de intrigerende schrijfster en psychoanalytica Lou Salomé. Een invloedrijk denkster in een mannenwereld, die als geen ander kon balanceren tussen ratio en intuïtie. Ze was sterk en ‘eigen’. Haar speelse en lichte manier van doen bracht de mannen in haar omgeving in verwarring. Ze had veel invloed op Nietzsche, die haar zag als de enige persoon die hem werkelijk begreep.

Lizzy Timmers speelt Lou Salomé als een meisjesachtige vrouw die vanuit een wezenlijke behoefte haar denken vormgeeft, maar ook richting geeft aan het denken van anderen. Anne Prakke speelt Paul Rée, huisvriend en geestelijk partner van Salomé.
Onbeantwoorde liefde gaat uiteindelijk ten koste van de driehoeksverhouding; het ‘winterplan’ om samen te gaan leven en werken als vrienden is nooit van de grond gekomen. Nietzsche verbrak de vriendschap, Paul Rée en Lou Salomé leefden nog vier jaar samen, tot ook zij ieder een andere weg kozen.

Credits

Regie Mirjam Koen Vormgeving Gerrit Timmers Met Lizzy Timmers en Anne Prakke

Pepijn Lutgerink

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant