Een flinke linkse vrouw mugmetdegoudentand

zaterdag 15 oktober 2016

Een komedie over visite en vis, winners en losers en Homeless van Paul Simon. Een flinke linkse vrouw is de tweede samenwerking van Lies Visschedijk en Marcel Musters met schrijfster Aaf Brandt Corstius.

Margje is een zorger. Ze zorgt voor planten die ze bij de vuilnis vindt. Ze helpt de asielzoekers van het centrum om de hoek. Maar in het nieuwe jaar heeft ze een goed voornemen en wil ze nog een stap verder gaan: ze neemt Jan, de verkoper van de daklozenkrant, in huis. Jan heeft een verleden, een mening, en vijftig volle verhuisdozen.

Margje: Ik heb me wel ingesteld op een verblijf voor, nou ja, onbepaalde tijd. Jan: Onbepaalde tijd. Margje: Zo lang als het gaat. Jan: Zo lang als het gaat. Margje: Vind je dat vreemd? Jan: Van mij mag je alle schepsels helpen die je wilt helpen, Margje. Maar denk eraan: je bent zelf ook een schepsel.

Een komedie over visite en vis, winners en losers en Homeless van Paul Simon. Een flinke linkse vrouw is de tweede samenwerking van Lies Visschedijk en Marcel Musters met schrijfster Aaf Brandt Corstius. Zij maakten eerder de succesvolle voorstelling Fifty fty. “Vrolijke komedie” (NRC) “Dit stuk gaat over de top en is daarom zo leuk” (De Volkskrant)
 

Let op
Deze voorstelling is verplaatst naar de Zaal van het Ro Theater

William Boothlaan 8 - 3012 VJ Rotterdam Route

Credits

Tekst Aaf Brandt Corstius Spel en regie Marcel Musters en Lies Visschedijk

Fotogalerij

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant