Dreams. Dramas. Diamonds. Copycats / Productiehuis Rotterdam

wo 19 april 2017 t/m za 22 april 2017

Copycats gaat met je aan de wandel.

"Dear Wanda_21, Last night I was walking down a road in a city. I had been there before, in a dream. I recognized a house, a red dusty typewriter behind a window, graffiti on the wall: 'Here I was supposed to end'."
- Foxglove, 27 September 2015


Copycats nodigt je uit een wandeling te maken door hun collectieve herinnering aan een frisse lentenacht in Rotterdam. In Dreams Dramas Diamonds/travelogue version, loopt de bezoeker door de stad, luisterend naar het reisverslag van twee personages. Het reisverslag is gebaseerd op de emailwisseling van de leden van Copycats, gestuurd naar elkaar tussen 12 april 2015 en 12 augustus 2016. In de avonden bespreken zij hun nieuwe performance die is geïnspireerd op hun dromen. De noodzaak voor personages wordt groter naarmate het gesprek vordert. Fictie doet zijn intrede in de digitale schrijfomgeving.

De wereld om hen heen brandt langzaam uit, als een slowpocalypse. Toch blijven ze dromen over hun aankomende werk. ‘Samen dromen’ verandert langzaam in persoonlijke en politieke betrokkenheid. Hun reis wordt een droom op zich, over de natuur van ons geheugen. Het laat het onvermogen zien om context en nuances in onze herinnering op te roepen. Hierdoor wordt onze perceptie van persoonlijke en globale geschiedenissen beïnvloed.

Terwijl de bezoeker zich door de stad beweegt, wordt de herinnering aan een ander soort reis deel van het avontuur. Het vermengt zich met de eigen beelden van de reiziger. Gedurende de reis zie je de stad opgaan in haar dromen. 

Engels gesproken

 

Praktische informatie

  • Je wordt ontvangen door de Copycats in de hal van de Rotterdamse Schouwburg.
  • Op vertoon van een ticket kan je bij de Copycats de travelogue downloaden op je eigen smartphone, mp3 speler of Ipod met koptelefoon. Heb je geen van deze apparaten? Er zij ook mp3 spelers beschikbaar in het theater.
  • Als groep start de travelogue en wandel je vervolgens ongeveer 1 uur door de stad.

 

Copycats:
Christina Flick (theatermaker/performer), Kimmy Ligtvoet (theatermaker/performer), Ilyas Odman (choreograaf/performer) en Ata Güner (componist) vormen Copycats. Zij maakten hun eerste gezamenlijk voorstelling Countdown in 2012 in het kader van de vierhonderdjarige betrekkingen tussen Nederland en Turkije. In april 2014 werd een nieuwe versie van de voorstelling gemaakt samen met spelers van Wunderbaum, Ro Theater en Tijdelijke Samenscholing onder de titel Yowsah Yowsah Yowsah. Daarna gingen ze op zoek naar hun geloof en riepen uit Holy Holy Holy! HolyHolyHoly (2015) begon als mantra-striptease en werd, gedurende de avond, een chaotisch geheel met een verdwaald sneeuwwitje en een astronaut op leeglopende inflatables. Na deze bekentenissenshow volgt in 2017 Dreams Dramas Diamonds, waarin verschillende elementen worden getoond in de tijd.

De groep steelt materiaal en bewegingen van films, manga, soundtracks en dubt uit elkaars levens. In hun performances speelt Copycats op de grens van werkelijkheid en fictie en creëert een structuur van een spel, waarvan de regels met het publiek worden gedeeld. Binnen deze structuur speelt Copycats schaamteloos, soms zelfs smerig en misbruiken zij het sentiment.

 

Credits

Spel/concept: Christina Flick, Kimmy Ligtvoet, Ilyas Odman
Muziek: Ata Guner
Productie: Productiehuis Rotterdam
Foto: Kimmy Ligtvoet

 

Recensies

Dreams. Dramas. Diamonds., zoals de tour heet, bestaat uit een samenspraak in het Engels, een wisseling van berichten uit 2015 en ’16 tussen een man en een vrouw die zich wanda21 en foxglove noemen.
**** Theaterkrant - Dick van Teylingen

Download de hele recensie.

Fotogalerij

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant