(M)imosa, Twenty looks or Paris is burning at the Judson Church (M) Trajal Harrell, Cecilia Bengolea, François Chaignaud en Marlène Freitas

woensdag 24 mei 2017

Zaal

Grote Zaal

  • Standaard
    € 21,00
  • Schouwburg Kaart
    € 18,00
  • Student / Cjp / Ckv
    € 10,00

Vier superperformers op een podium!

Wat zou er in 1963 gebeurd zijn als iemand van de voguing ballscène uit Harlem terecht zou komen in de Judson Church, Greenwich Village, om daar te dansen met de pioniers van de postmoderne dans? Dat is de vraag die aan de basis lag van de serie performances van Cecilia Bengolea, François Chaignaud, Marlene Monteiro Freitas en Trajal Harrell. De delen ervan zijn genummerd naar analogie van de mode, van XS tot XL. Voguing verwijst naar de danswedstrijden in Harlemse ballrooms begin jaren zestig, een vorm van sociaal vermaak dat vooral beoefend werd door Afro-Amerikanen, homo’s, Latino’s, travestieten en transseksuelen. Kenmerkend zijn de imitaties van poses van modellen, zoals ze bijvoorbeeld te zien waren op de cover van het tijdschrift Vogue.
In diezelfde tijd braken de pioniers van de postmoderne dans met de tradities van klassieke en moderne dans. Ze wilden ongekunsteld dansen, met authenticiteit als uitgangspunt.

(M)imosa is de mediumversie van de serie, geïnspireerd door Paris is burning, de baanbrekende documentairefilm over voguing. De vier choreografen doen elk een persoonlijk onderzoek de stijl en verwerken die in een gezamenlijke ervaring.

 

Lees hier een artikel uit de NY Times over deze voorstelling

Credits

Choreografie Cecilia Bengolea, François Chaignaud, Marlene Monteiro Freitas en Trajal Harrell

Fotogalerij

Paula Court
Paula Court
Paula Court
Paula Court

Wat vinden andere bezoekers

Op dit moment zijn er nog geen reacties geplaatst. Geef als eerste uw mening over deze voorstelling?

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant