Snorro | 8+ Ro Theater

wo 22 maart 2017 t/m zo 26 maart 2017

Een remake van het avonturenverhaal voor de hele familie.

Volledig nieuwos! Snorro, de gemaskerde held, gebaseerd op het veelgeprezen avonturenstuk, is nu te zien in een totaal nieuw jasje van het team achter de succesvolle familievoorstellingen De Gelaarsde Poes, De Zere Neus van Bergerac en Lang en Gelukkig.

Suikersmokkel, nieuwe romances en treingevechten met de zwier van een lasso en de scherpte van een cactusnaald. De regie is weer in handen van Pieter Kramer en er wordt gespeeld door een sterrencast met Dick van den Toorn in de rol van Snorro.

In deze gloednieuwe versie bestrijden de mysterieuze, fijnbehaarde Snorro en zijn trouwe, babbelzieke paard Wervelwind onrecht en corruptie tijdens het schrikbewind van de hypocriete El Commandante. Maar er is ook liefde in het spel: Snorro heeft een oogje op de bloedmooie Conchita. En dat terwijl hij als Don José – want zo heet hij eigenlijk – van zijn vader met een ander meisje moet trouwen. Zal zijn geheim ontdekt worden? Is hij in staat het tij te keren? En bovenal: is er nog wel genoeg kip voor iedereen?

Boordevol gringo’s, poncho’s en sombrero’s brengt het Ro Theater een remake van het avonturenverhaal voor de hele familie. Snorro is een vrolijk en visueel theaterspektakel met veel nieuwe liedjes, spannende degengevechten, dartelende balletklasjes en aanstekelijke Mexicaanse live muziek.

De pers over Snorro (2009-2010)

“Spetterende parodie 'Snorro' laat schouwburg schudden” - De Gelderlander
“Lekker smachten en knokken met Snorro.” – Parool
“De acteurs laten zich helemaal gaan en het inventieve doekendecor zorgt voor geschater van
bewondering.” – NRC Next
“Deze Ro Theater familievoorstelling is wederom geweldig leuk.”’ (Musicalworld)

EXTRA zondag 26 maart spelworkshop Snorro

Leer schermen zoals Snorro! Roep gepassioneerd en overtuigend Olé en Viva la Revolution!
Met een koffer vol sombrero’s, snorren, cactussen, zwaarden en maskers transformeren de theaterdocenten van Ro Theater Educatie iédereen in bloedmooie donna’s, gemene generaals en dappere strijders. De workshop sluit af met een Spaanse klapcursus, waarin alle helden een staande ovatie krijgen.

Praktische informatie

Tijd: 12.30 – 14.00 uur
Prijs:
€ 5,00

Credits

productie Ro Theater
met Dick van den Toorn, Meral Polat, Sylvia Poorta, Bas Hoeflaak, Han Oldigs, Tibor Lukàcs en Erwin Dörr
regie Pieter Kramer
tekst Don Duyns
liedteksten Alex Klaasen en Loes Luca
decor- en lichtontwerp Sjoerd Kortekaas en Remco van Wely
kostuumontwerp Sabine Snijders
muziek Mariachi Tierra Caliente

 

Recensies

Han Oldigs is geniaal als de rondborstige tante Esmeralda en als een aandoenlijk verliefde dikke sergeant.
**** Theaterkrant - Bianca Bartels

Download de hele recensie.

Fotogalerij

foto: Leo van Velzen
foto: Leo van Velzen
foto: Leo van Velzen
foto: Leo van Velzen
foto: Leo van Velzen
foto: Leo van Velzen
foto: Leo van Velzen
foto: Leo van Velzen

Wat vinden andere bezoekers

 • Super leuk! Met Han Oldigs als topfavoriet!! Net als bij alle andere voorstellingen van het RoTheater enorm gelachen! Op naar de volgende :)

  Yvette 7 weken geleden

 • Leuke voorstelling, ik heb genoten. Ik kijk uit naar de tv registratie

  W.de.vree 8 weken geleden

 • Wij hebben de hele voorstelling gelachen en plezier gehad. Een echte "feel good" avond. Wat een leuke voorstelling en zo goed gespeeld. Wat ook leuk is dat het een voorstelling is voor alle leeftijden. Het publiek wordt ook regelmatig bij de voorstelling betrokken.

  Remco 8 weken geleden

 • Heel leuk en knap ook! Wel wat te lang. Zeker voor iemand van acht.

  Robbert 8 weken geleden

 • Geweldig

  J.chavesortiz8 weken geleden

 • Geweldid

  J.chavesortiz8 weken geleden

 • Wat een top voorstelling ! Was samen met mijn dochter van 10 en we waren het unaniem eens....het was geweldig!! Muchas gracias Ro Theather.

  Madsy 8 weken geleden

 • Wat een heerlijke show weer van het RO theater. Veel grapjes zijn zo onverwacht dat het bijna geimproviseerd lijkt. Ook een echt Mexicaans sfeertje en de herinneringen aan Zorro komen weer helemaal terug. Ik ga altijd samen met mijn moeder van 75 (ik ben 50), het ultieme moeder - zoon moment van het jaar. Ga zo door!!!

  Ehalter8 weken geleden

 • Super voorstelling enorm gelachen.

  Rietje 8 weken geleden

 • Geweldige show. Verl humor. Goed geacteerd.

  Amardam 8 weken geleden

 • Wat een top voorstelling! Erg genoten van de grappen, de liedjes maar vooral van de Mariachi: wat een geweldige toegevoegde waarde was dat - zeker om hen ook mee te nemen met het spel. Een tip: de voorstelling kan wat korter; het was een lange zit..

  Marlies Varen 8 weken geleden

 • We hebben er zaterdagavond in een uitverkochte en laaiend enthousiaste Rotterdamse Schouwburg vol families met kinderen, vaders, moeders, opa's en oma's enorm zitten genieten van de vrolijke en fantasierijke voorstelling!!! Wat is el Commandante stoer, Snorro een schat en wat kunnen Conchita en de kinderen mooi dansen! Bovendien prachtige geschilderde decors en super grappige zogenaamd levende attributen zoals paardjes en blaffende honden. Grazias en olé!!!

  Karen 8 weken geleden

 • Karen 8 weken geleden

 • Geweldig! Ontzettend grappig, mooie decors en niet kinderachtig. Mijn nichtje van 7 was mee en die heeft het nu, weken later, nog steeds alleen maar over Conchita! Ollee!

  Charlie 18 weken geleden

 • Ons jaarlijkse uitje naar deze voorstellingen was weer een groot succes, gelachen....

  Anne 18 weken geleden

 • Wat een geweldige voorstelling! Heb nog meer zitten lachen dan mijn dochter van 8. Goed gespeeld, leuke grappen, mooi decor en goede muzikanten. Volgend jaar zeker weer!

  Georges 18 weken geleden

 • Geweldige voorstelling voor klein en groot. We hebben weer uitbundig gelachen! We kijken ieder jaar uit naar de nieuwe voorstelling van het Ro theater.

  Hello2daan 18 weken geleden

 • Na De gelaarsde poes nu Snorro gezien. Was wel leuk en grappig maar wat minder dan De gelaarsde poes. Op sommige plekken wat droog; er was meer eruit te halen. Ook waren de kinderen minder te zien/hebben minder meegespeeld en dat vond ik wel jammer. Dekor & music top.

  Sylke 19 weken geleden

 • Het was Heel erg leuk vrolijk en met hele leuke liedjes

  Juliette 19 weken geleden

 • Net zoals ieder jaar weer genoten en gelachen. De fantastische muzikanten maakten deze voorstelling bijzonder.

  Anneke 19 weken geleden

 • Met twee kleindochters geweest net als vorig jaar. We hebben weer genoten. Was een heel leuke avond. Gezellig ook met die Mexicaanse muziek. We kijken uit naar volgend jaar. Zou ook de woefstory in reprise willen hebben. Die hebben we gemist. Jammer.

  Monique 19 weken geleden

 • Vond het weer een hele leuke voorstelling met goede spelers. Vorig jaar bij de Gelaarsde Poes geweest, ook heel goed.

  Joke 19 weken geleden

 • Een voorstelling vol vaart, spanning en humor, al ligt de vergelijking met de vorige editie voor de hand. Nu afgewisseld met nieuwe scenes. Diepe buiging voor orkest Terra Caliente met een spetterend einde!

  Erwin 19 weken geleden

 • HEB vanaf Ratteplan alle voorstellingen gezien, met kinderen en later kleinkind.Was bij de eerste voorstelling al weg van de geweldige decors.we vonden Snorro erg leuk, nog leuker dan de eerste voorstelling. Ederveen is natuurlijk geweldig maar ook nu hebben we genoten van de spelers in hun verschillende rollen .

  MARIA 19 weken geleden

 • Genoten. Feest op het podium. Snelle wisselingen van rollen en decors. We spelen de scenes thuis nog steeds na.

  JaapIssamRuben 19 weken geleden

 • Ik vond het nogal kinderlijk; viel beetje tegen. De gelaarsde poes vond ik veel beter. Wel weer erg mooie decors, zeker de trein.

  Carjo 19 weken geleden

 • Hartverwarmende voorstelling, met vaart gedacht en door het publiek zeer gewaardeerd

  Willems-dokman19 weken geleden

 • Wij, 3 volwassenen en 4 kinderen, hebben genoten van de voorstelling. Hilarisch. De kinderen vonden het nóg leuker dan 'De Gelaarsde Poes'. En dat wil wat zeggen ....

  Keesu19 weken geleden

 • Wij hebben weer erg genoten en vonden ook de muziek en de muzikanten erg goed!

  Rosali 19 weken geleden

 • Het is best uniek als zowel de ouders als de kinderen met veel plezier keken en samen lachten! Echte aanrader voor gezinnen!

  Ronschroer 19 weken geleden

 • Erg leuke voorstelling. Wij als volwassenen hebben er erg van genoten. Een voorstelling voor jong en oud(er) zoals we van RO theater gewend zijn. Voor ons zaten kinderen en kwamen niet meer bij van het lachen en gingen helemaal op in het verhaal. Wij als volwassenen hadden het zelfde. Naast ons zaten bejaarden mensen en hebben ook veel gelachen. Een erge Aanrader dus voor letterlijk alle generaties en leeftijden.

  Bart 19 weken geleden

 • Vonden het wel aardig, maar wel minst leuke voorstelling tot nu. Lat lag ook wel hoog na vorig jaar. Miste Arjan en Jack. Stoorde me wel aan het grof woordgebruik in eerste gedeelte. Niet echt voor familie voorstelling. Decors en muziek waren geweldig.

  Karin & Max 20 weken geleden

 • Heerlijke middag gehad in Mexicaanse sferen! En dat geldt voor het hele gezin. De Mariachiband en de treinscène sprongen er voor ons uit. We komen zeker weer kijken bij het Rotheater!

  Maike 20 weken geleden

 • Super

  Rik010 20 weken geleden

 • De muzikanten hebben de voorstelling een extra dimensie gegeven, maar verder haalt de voorstelling het niet met de voorgaande voorstellingen. Jammer.

  Anja 20 weken geleden

 • Het was wederom een groot succes. van begin tot eind amusant en flitsend.....

  BoazM7 20 weken geleden

 • Na lang en gelukkig,de zere neus en de gelaarsde poes lag de lat wel erg hoog en is dus ook niet gehaald. Mede door de"live"muzikanten [leuk bedacht] werd het toch een aardige voorstelling.Snorro 1 ook gezien,vond ik leuker.Ook Arjan en Alex gemist.Las ook een reactie over `rattenplan`,gezien met de kinders als pubers en sindsdien verslingerd aan de familievoorstelling. Misschien een idee

  Bertus 20 weken geleden

 • De muzikanten waren top. Na vier jaar is het erg voorspelbaar. Het patroon van alle vier de voorstellingen is eender. Nu werd zelfs in de niet Mexicaanse liedjes letterlijk dezelfde muziek als vorig jaar gebruikt. Dat boeit niet meer.

  XR0tterDAMMER 20 weken geleden

 • Wat een geweldige voorstelling! Dit smaakt naar meer!

  Patrick 20 weken geleden

 • Prachtige voorstelling. Erg opgeknapt, totaal vernieuwd. De mariachi-band werkte geweldig! Mooie teksten en vooral de inbreng van Dick van den Toorn en Sylvia Poorta héél humoristisch. Ik ga nog een paar keer.

  Ferdinand 20 weken geleden

 • Omdat het een traditie is geworden om het Ro-theater te bezoeken zo net voor kerst waten we er dit jaar ook weer en hebben genoten van de prachtige muziek, leuke decors en originele vondsten. Het geluid was helaas erg slecht bij tijd en wijle en het aantal dubbelrollen soms iets te veel, ook wij misten Arjan en Alex... Nu leek het op sommige momenten gezocht hilarisch. Desondanks een leuke voorstelling met een prachtige Conchita

  Kirsten 20 weken geleden

 • Was weer heerlijke voorstelling, maar misten wel de inbreng en specifieke humor van Arjen Ederveen en Jack Wouters. Voorstelling was hierdoor minder hilarisch dan andere jaren en dat was jammer.

  Lina Vroom 20 weken geleden

 • Weer genoten van een geweldige voorstelling. Is een kersttraditie voor ons. Hopen dat er nog velen mogen komen. Ben benieuwd naar de voorstelling eind dit jaar. Snorro is een super leuke voorstelling voor jong en oud.

  Anneke Akdemir 21 weken geleden

 • Genoten en veel gelachen van deze spetterende voorstelling!

  Emmy en Thijs 21 weken geleden

 • Wat een fantastische voorstelling, geweldige humor, te gekke liedjes en heel veel vaart. Dit is genieten voor jong en oud. Ben benieuwd naar de voorstelling van volgend jaar, wij gaan zeker weer!

  Marjolein_san 21 weken geleden

 • Wederom ontzettend genoten van deze familievoorstelling. Vooral de scène met de trein vinden onze beginnende tieners de moeite waard. Ik miste stiekem wel de je ne sais quoi die Arjan Ederveen en Jack Wouterse aan de voorstellingen meegaven ...

  Sonja 21 weken geleden

 • Snorro al zo'n tien jaar geleden gezien. Het script was gelukkig behoorlijk veranderd. Na de Gelaarsde Poes vorig jaar nu ook hoge verwachtingen. Werden niet helemaal ingelost, miste Alex Klaassen en Arjan Ederveen erg. De huidige acteurs waren net wat minder grappig. Verhaal, kostuums en decors zaten wederom goed in elkaar. Leuke voorstelling voor alle leeftijden!

  AnneM 21 weken geleden

 • Heerlijke middag gehad, met mijn kleinkinderen, die half spaans zijn en alle liedjes hard hebben meegezongen. Heel knap ook, al die dubbelrollen, je denkt dat er veel meer acteurs op het toneel staan. Waar voor je geld

  Irene 21 weken geleden

 • Na onze kennismaking vorig jaar met de Gelaarsde Poes waren de verwachtingen hooggespannen. Dit werd weer helemaal waargemaakt. Geweldige humor! Al weer benieuwd naar volgend jaar...

  Eric 21 weken geleden

 • Ik vond het een heel geslaagde, gezellige en weer amusante voorstelling. Ik geniet al jaren van deze voorstellingen, al verlang ik soms terug naar de eerste familievoorstelling van het Rotheater in de vernieuwde schouwburg, jaren geleden. Toen was Ratteplan mijn favoriet en dat blijft eigenlijk zol

  Mela 21 weken geleden

 • Tante 61 en nichtje 8, wij hebben beiden ongelofelijk genoten, voor herhaling vatbaar.

  Roos010 21 weken geleden

 • Gezellige familie voorstelling, kinderen 9 en 11 jaar hebben genoten. Een van de kinderen vorig jaar meer gelachen bij De Gelaarsde Poes, maar vond deze voorstelling ook erg leuk

  Joostosca 21 weken geleden

 • Een hele leuke spetterende verrassende theatervoorstelling. Met hier en daar wat enge momentjes volgens de jongste van zes jaar oud.

  De voor den Dagjes 21 weken geleden

 • Genooooten. Ook onze pubers konden de voorstelling waarderen. Kan niet wachten op de volgende familievoorstelling van het RO theater . En wat een stem heeft Meral.

  Ingrid 21 weken geleden

 • De ballen uit onze broek gelachen! Gaat dat zien menschen! Olé!

  Klaas 21 weken geleden

 • Geweldige avond gehad, er zit voor jong en oud zoveel humor in. Ook de kinderen van 26 en 21 vonden het een fantastische voorstelling, leuker dan menig musical die we gezien hebben.

  Jan 21 weken geleden

 • Weer zo'n voorstelling waar je blij van wordt. Dankjulliewel.

  Jan 21 weken geleden

 • Wederom genoten van een fantastische voorstelling met veel vaart, afwisseling, gevatheid, mooie decors, superorkest en prachtige stem van Meral Polat. Tranen in mijn ogen bij haar vertolking can Cucurrucucu. Ook een (wellicht onbewust) politiek statement East meets West: Mexicaanse muzikanten, de Koerdisch Turkse Meral in wereldstad Rotterdam. In het theater gaat alles samen. Hoe mooi

  Sascha 21 weken geleden

 • We hebben genoten! Mijn zoon was voor t eerst mee naar een familievoorstelling van t RO theater en heeft in zijn stoel alle vechtscenes meegedaan, hij vond t geweldig!

  Ingrid 21 weken geleden

 • Wederom een fantastische voorstelling! Met hele gezin zo genoten, groot en klein! Zeker Merel met haar prachtige en duidelijke stem** Zou nu al kaartjes voor 2017 willen bestellen..... Wij komen zéker wéér!!

  Marianne , Delft 21 weken geleden

 • Geweldige avond gehad! Zoals ieder jaar een feest om de familievoorstelling van het RO met familie te bezoeken. En wat zingt Meral toch prachtig. Kijken nu al uit naar volgend jaar.

  Mirjam 21 weken geleden

 • Super voorstelling! Enorm genoten & gelachen. Het verhaal zit goed in elkaar. Veel humor en geweldige acteurs.

  Fran 21 weken geleden

 • Hilarisch, wat hebben we weer genoten! Prachtig gezongen, geweldig geacteerd. Top!!!

  Elize 21 weken geleden

 • Hilarisch, wat hebben we weer genoten! Prachtig gezongen, geweldig geacteerd. Top!!!

  Elize 21 weken geleden

 • Superleuk dat de voorstelling weer helemaal anders was dan die van een aantal jaar geleden! Echt gaan als je dacht dat je hem al gezien had.

  Arjan 21 weken geleden

 • Première gezien afgelopen vrijdag met leeftijd variërend van 5 tot 76 jaar en we hebben allemaal genoten. Was weer top en vol humor! Dank!

  Barbara 22 weken geleden

Wat vond u van deze voorstelling

Ook interessant